VETERANENES FALLSKJERMKLUBB

HISTORIKK

 

Stiftet 11.januar 1989 og arrangerte i 1990 Norgesmesterskapet i presisjon på Lygnaseter med Hughes 500 helikopter.Siste 4 runder gikk kl 0330! Og da hadde stevneledelsen allerede kastet driver! Med flagg, stil og uniform hadde Veterinnene flotte ritualer og premieutdeling med silkepute til medaljene og ekte hornorkester med spesialkomponert fallskjermfanfare! Klubben setter opp en aktivtetsliste for hvert år hvor Veteraner og Veterinner tilgode sees med aktiviteter, hvor endel eksklusive ting har sin naturlige plass, og som sannsynligvis ingen andre vil kunne oppnå tillatelse til å utføre.Klubben er sannsynligvis den klubb som har høyest prosentvis andel av medlemmene som har fått utstedt MK og I1/IE lisenser i F/NLF. 
Klubben har et indre sanctum, Veteranlauget, som kun er til for de av medlemmene som: Ved opptak har gyldig D sertifikat, 15 år i sporten og uplettet vandel i fallskjermsammenheng. Sistnevnte er beskrevet som Vandeler for Veteranlauget. Pr idag er det kun menn i vårt medlemsregister, og våre livsledsagere betegnes Veterinner med sin selvskrevne plass i vårt klubbliv. Og i VFSK er det sosiale liv viktig og, vi stiller opp for hverandre. VFSK underholder på NM og Riksenteret etter behov!

Zacken Backer...En av grunderne innen norsk fallskjermhopping. Bildet er tatt en gang på slutten av 60-tallet på Aursletta, Trandum. (Hærens Jegerskoles hoppfelt (HJS)
Utstyret : 4-pins B-12 seletøy m/ hovedskjerm 28 fots TU-7.
Reserve : To-pins m/ frontmontert 24`rundkalott."


Les Fallskjermens Histore skrevet av Axel Faye ved å klikke her.

KLIKK HER FOR Å SE VÅRT STIFTELSESDOKUEMT


Les Norsk Fallskjermhistorie skrevet Kjell T. Olsen D-26 her:

 

Før det begynte

Del 1

Del 2

Del 3